Mercat de la Boqueria

Yine saatler süren yürüyüşün ardından yine açlık başa vuruyor ki tam da yerinde, La Rambla'nın ortasında "Mercat de la Boqueria" nın hemen de önündeyiz. İçeri girişimiz ve ne yiyeceğimize karar verişimiz arasında baya bir zaman geçtiğini karınlarımızdan gelen çığlıkları farkettiğimizde idrak ediyoruz. Ama  pırıl pırıl meyveler, iştah açıcı sebze, kuruyemiş ve tuhaf tuhaf balıklar ilgimizi ve iştahımızı cezbediyor, her tezgahın önünde dakikalar geçirmiş ve biraz da atıştırmış buluyoruz kendimizi. Bizim balık pazarının cook daha büyük, cok daha renkli, canlı ve heyecanlı versiyonu, ve tabi itiraf etmek gerekir ki daha turistik...


Ekip midelerin isyan bayrağını yüzyılın en pis, bol yağlı ve dolayısıyla en cezbedici mekanı Bar Boqueria'da indirmeye karar veriyor. Elbetteki menude bolca sosis ve böcek var; ha bir de Long Fish:) Tezgah arkasında şişko bir teyze ve iri kıyım bir abi aynı yağda kızartıveriyor hepsini, bizimkiler de şapırdata şapırdata götürüyor.


Ben tercihimi hemen karşısındaki Organik Market'ten yana kullanıyorum ne hikmetse ve 1 adet zeytinyağlı biber dolması ile azıcık salataya 10 euro vererek ağzımın payını alıyorum;  onlar organik diye kakalıyor, annem bin kat güzelini yapıyor.




0 yorum:

Yorum Gönder