Polenezköy'de Kendin Pişir Kendin Ye


Eh henuz bahceli bir evimiz yok. Dolayısıyla "Mangal mı yapsak?" sorununa verilecek en popüler cevabımız Polenezkoy! Günübirlik mangal turlarımızın favori rotası, özellikle ilkbahar ve sonbaharda çok kalabalık olmayan Polenezkoy, sakin, huzurlu bir orman yürüyüşünün ardından mis gibi bir mangal keyfi için ideal. Üstelik Avrupa yakasında oturmamıza ragmen, haftasonunu trafiksizliğinde ikinci köprüden çok kolay ulaşıyoruz.

Belli başlı 2 mekanımız var. "Stella Pansiyon" ve "Yeji Dohoda Bahçe Et Mangal". Stella hem 10 odalı bir pansiyon hem de kendin pişir kendin ye hizmeti veren bir restoran. Ekip son derece ilgili, etler leziz (pişiren de de maharet var elbet), közde domates&biber yanında, salata ve patates kızartması bol kepce, e tabi bir de turşu var sofrada :)

Ve Emrah usta iş başında.. 
 

Yeji Dohoda Bahçe kahvaltı servisi de bulunan ama kendin pişir kendin ye üzerine ihtisaslaşmış bir işletme. Süper bir bahçeye kurulmuş, çimlerin üzerinden her an teletabiler koşup gececekmiş hissi veren. Erken saatlerde gidip top oynayı ip atlamak, hop hop hoplayıp zıp zıp zıplamak mümkün. 
Gel gelelim servis konusu biraz problematik. Genellikle cok kalabalık olması ve az adam çalıştırması sebebiyle garsonu yakalamakta, sipariş vermekte ve siparinize kavuşmakta  zorlanıyorsunuz. Üzerinde "soguk içiniz" ibaresi bulunan sıvı gıdaları sıcak getirmek konusundaki ısrarlı tavırlar da can sıkıcı olabiliyor. Yine de mangal yanınca hepsi unutuluyor. Açık hava kesinlikle iştah açıyor.




0 yorum:

Yorum Gönder