Peri Peri'nin büyülü dünyası

Cevahir'in kısır yemek seçenekleri sonucu Burger King ya da Kentucky de son bulan arayışlarım yemek keyfinin "0" seviyesinde olduğu mutsuz sonlara sürüklemiştir beni hep. Hal böyle olunca içinde Cevahir geçen bir text in bu blogda yer alacağı, bir başka değişle bu bloga konu olacak bir mekanın Cevahir'de açılacağı kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.
Gel gör ki deneyim sever yüreyim yeni açılmış bir restaurant görünce beni doğru içeri sürükledi, Barcelos horozuyla tanışmam da işte bu ana denk geldi.


Burası dünyanın dört bir yanında nam salmış fast food restaurantı Nando's un Türkiye'deki ilk şubesi (2. si çok yakında Bagdat Caddesinde açılacak). Peri Peri'nin sevimli ve sıcak hikayesi restaurantin dekorasyonlarından, garsonların samimiyetine ve süper web sitesine dört bir yandan sizi sarıyor.
Kursağımdan geçebilen yegane et olan tavuk, Nandocas'ların (nando's ailesinin bireylerine verilen ad) elinde kendini bulmus, Afrika-Portekiz usulü özel soslarıyla pişirdikleri her tavuk yemeği ne hikmetse enfes olmus. Farklı tadlarla birleştirdikleri (patlıcan, beyaz peynir, mantar, hellim...)burgerleri, çevirme tavuk severleri delirtecek çeyrek ve yarım seçenekleri, ve tüm gözleri üzerine çeken sunumuyla spesiyalleri şişe dizilmiş tavuk butları.(afilli bir adı var da unuttum:)  ) Peri Peri denilen acı sosları ise seviyesine göre iç yakiyor, ben acı severim deyip extra hot ı basan pişman olabiliyor.

Acıyı dengelemek için cola (acık) sınırsız. Ayran ise pek az yerde bulabildiğim sise Eker.
Bir de özel içecekleri var, bir kısmı meyve suyu bir kısmı ise alkolsuz kokteyller, denemedim bilemem...

Yemeğin yanında 2 ek sizin seçiminiz, Izgara sebze, portekiz pilavı, patates kızartması ya da coslow. Coslow şimdiye kadar yediklerimin kesinlikle en başarılısı. Çok taze, çok dengeli, çok lezzetli!
Porsiyonlar kocaman, dolayısıyla şimdiye kadar tatlı kısmına geçemedik, o konuda yorum yapamıyorum. Ama ona da sıra gelecek biliyorum
Zira bundan sonra, favori restaurantlarımız arasına en üstten giriş yapan Nando's u her fırsatta ziyaret ediyoruz, peri peri tavuklarını afiyetle yiyoruzzz....

0 yorum:

Yorum Gönder