Creps a Barcelona

Barcelona'ya daha yeni varmışız. Ellerde bavullar çekiştire çekiştire Via Laietana'dan aşağı dogru yürüyor, bir yandan sevgili ev sahibimiz Silver abi ile telefon görüşmeleri yaparak kalacağımız "Apartment" ı bulmaya çalışıyor, diğer yandan "karnımızı mı doyursak once" düşüncesiyle birşeyler yiyebileceğimiz bir yer bakınıyoruz. Aslında tam da o sırada "crep" kelimesiyle ilgili algıda seçicilik yaşayan Elif'in gözüne takılıyor "Creps de Barcelona"

"AA ne güzelll" diye cama yapışıyorum ben de hemen. Ancak dakika itibariyle açlıktan gözü dönmüş ve az sonra Katalan sucugu ve Pizza ile bünyeyi tatmin edecek olan Erhan ve Cihan için çok "light" bir seçenek olan Krep üzerinde pek durulmuyor. Yola devam...
Bahsi geçen Katalan sucugu ve Pizza az ilerde bulunan; ve takip eden günlerde gece gec saatlere kadar açık ve her daim dolu oldugunu tespit ederek Barcelona'nın Kızılkayalar'ı olduguna kanaat getireceğimiz kose büfede yeniyor. Sucuk tam Cihan'ın agzına layık ki şapırdata şapırdata yiyor yanındaki fasulyeler ve patatesli&otlu, kalınca (rahat 5cm vardır) bir omletle birlikte. Erhan, ben ve Elif pideden bozma 2 pizzayı paylaşıyoruz, arada da Cihan'ın tabagına tacavüz ediyoruz. Peynirli pizza biraz agır, mantarlı başarılı olsa da bizim pidelerimiz yanında halt etmiş. Zaten konumuz bu değil..

"Creps de Barcelona" ya dönüşümüz, takip eden gunlerin bir gece vakti oluyor. Cihan ve Elif'in pili bitmiş ve odaya donmuşler bir sure once, Erhan ve ben ise artık içmekten içi cıkmış midelerimize kendimizi nasıl affettiriris diye düşünüp krepçinin yolunu tutuyoruz ve o saatte (12 civarı) açık olmasına pek seviniyoruz.
İçerde 1 tek dolu masa, 1 garson kızcağız bir de tezgahın arkasında krepleri de pişiren abi var.
Menude birdolu tuzlu ve birdolu da tatlı krep seceneği mevcut. Biz tercihimizi elbetteki tatlıdan yana kullanıyoruz. Ben çikolata soslu ve çilekli olanı seçiyorum, Erhan da karamel soslu ve vanilyalı dondurmalı!

Bir de mum ışıgında romantik bir ortam:)

İlk başta porsiyon kocaman geliyor gozume ama o kadar lezzetli ki kendimi durduramıyor, gecenin o saatinde hepsini silip süpüyorum. Sadece krep yapan, krebin bir sürü çeşidini yapan ve pek de güzel yapan bir yer olması cok hoşumuza gidiyor. Fiyatlar biraz tuzlu tabi.. (tatlı krepler 6-10 Euro)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

9 gunluk tatilin en değerli yemeği buydu demek burda baş köşeye oturmuş, böhüü :) yani şu krepçiye bir kez, onda da bensiz gitmiş olmanızın böğrümde açtığı yarayı zaten geçtim; daha ne katalanlar, ne paketli cipsler, ne 1 euro sarap 2 euro salatalar, ne mami teca lar yemiştik oysa ki! çok spoiler verdim be :)

2 Ekim 2009 11:13  

Yorum Gönder