Çİ-KO-LA-TA !

Yemesini olduğu kadar, yapmasını da sevdik! 
Benim can sıkıntım Erhan'ın üstün organizasyon yeteneğiyle buluşunca ortaya ufak çapta da olsa bir şirket aktivitesi çıkıyor, Trend Show ekibinin bir bölümü Chef's İstanbul'da bulusuyor. Günlerden bir gün iş çıkışı doğru Beyoglu'na. Mustafa Usta biz hevesli kalabalığı buyur edip önlüklerimizi dağıtıyor. İlkokul çocukları gibi bıdır bıdır konuşup zıp zıp zıplamamızı biraz yadırgıyor haliyle hocamız. Şükür ki Özlem Ablamız başımızda, toparlıyor durumu.

Usta "Çikolata Kuvertür"lerini biz gelmeden eritmiş. Erimiş beyaz, bitter ve sütlü çikolata kaplarını dağıtıyor bize, ve olay o noktada kopuyor aslında. Çikolatalarımızı yapmak için kullanacağımız hammaddelirimizi afiyetle götürüyor, sermayeden yiyoruz.

Macera, fındıklı bademli Beyoglu çikolataları; kakao, yeşil fıstık, hindistancevizine bulanmış truffle'ler; meyveli, likörlü, karamelli şekil şekil kalıp çikolatalarla devam ediyor. Bir yiyor, bir yapıyor, sonra "aa bunu ben mi yaptım" diyoruz. Çok eğleniyoruz, çikolataya doyuyoruz. 3 saat kadar sonra yanımızda kendi yaptığımız tazecik 3er çikolata paketiyle ayrılıyoruz Chef's İstanbul'dan. Aksam yemeği ile buluşmamış midelere bu kadar çikolata fazla gelmiş, tuzlu birşeyler yemek lazım diyor, aksamı Şampiyonda noktalıyoruz. Gerçekten de hazin bir son oluyor...
                                       


0 yorum:

Yorum Gönder