Assos Camping

3 yıldır her yaz mutlaka uğruyoruz. Ana amac yemekten ziyade ruha huzur serpmek pek tabi. Ama özellikle 19 Mayıs'ı bir şekilde 3-4 güne bağlayıp sezonu Assos'ta açmak soğuk suya dalıp çıkmak hayli acıktırıyor insanı:) Favori konaklama mekanlarımız Yelken Camp ya da Çakır Pansiyon , zaten 5-6 odalı olan "tesislerin" 2si de son derece şirin, samimi ve keyifli, hangisinde yer varsa orada kalıyoruz biz de. Sabah kahvaltısı çok bomba olmamakla beraber güne biraz hafif başlamakta yarar var. Zira gün boyu yiyecek çok şey var:) Assos'un meşhur sakızlı ve bal bademli dondurması aklıma geliyor misal ve ağzımın suyunun akmasına sebep oluyor anında. 2 kornet hamuru arasına yaptıkları waffle dünyanın en lezzetli şeyi diye düşünüyorum. İstanbul'da olsa her gün yer topac oluruz kesin. Arasına dondurma koyuyor hatta nutella ya da fıstık ezmesi de sürüyorlar isterseniz... Akıllara zarar! 2 dondurmacı var, ben hep Nazlıhan'ın iskelesinin karşısındaki ustadan yiyorum, hiç vazgeçmiyorum:)
Aksam üstü bira yanında patates kızartması özlenen anne tarzında, yanında yoğurtla. Mangal o saatlerde tütmeye başlamış zaten.  Özellikle hafta sonları Çanakkale'den ve diğer yakın illerden günübirlikçiler de biz campingcilere eşlik ediyor.


Derken aksam yemeğienfes mezeler ve mis gibi tazecik salata ile başlıyor. Haydari, börülce, patlıcan salatası, kızartma, meze secenekleri her gün değişiyor. Öğle saatlerinden beri yanan mangala atılan balık, tavuk ya da kofte tercihinizle keyif doruga cıkıyor.. Erhan yine balık ve her aksam balık yiyor ben tavuk kofte arasında git gel yapıyorum. Hepsi  mis gercekten. Bir de köy ekmekleri mangalda kızarıyor! Usta işi biliyor. Gercekten de afiyet oluyor!

0 yorum:

Yorum Gönder